Založ si blog

Chlapčenská škola života

Škôlkárske poobedňajšie spánky, keď oči ledva držíš otvorené, no aj tak ideš budiť to dievča s najdlhšími copmi, aby si pred bandou na hojdačkách vyzeral ako najväčší chlap, kým sa poobede nerozplačeš za mamkou.

Základkárske hádky, či je dva nekonečná viac ako kvadrilionarda, ktoré keď prehráš, tak toho druhého zmlátiš tými detskými pästičkami  úplne náhodou vtedy, keď okolo ide dievča v najkrajších šatách s najväčšími očami v ročníku, len aby si sa potom doma rozreval, keď zistíš, že jeho rodičia volali tvojim.

Prelomové večery, keď sa  ti do dvanástej zdá nekonečná večierka, keď si s partiou za podchodom dáš na diskotéke pol litra vína a dve marsky, aby si si dodal odvahy, keď sa smradľavý tisneš na dievča, ktoré má najväčšie cicky z celej školy a nemotorne sa ju skúšaš pobozkať, len aby si potom doma s plačom zvracajúci nad misou pod prísnym dohľadom rodičov musel odprisahať, že už sa alkoholu viac nedotkneš.

Stredoškolské chválenkárske debaty, keď mal každý chalan z okolia v šestnástke už minimálne dvadsať báb v posteli, keď za jeden krivý pohľad musíš zahovárať rozbitý nos futbalom, ale pritom najradšej maskuješ rolákom cucfleky od tej svojej vysnenej slečny, s ktorou sa tajne vodíš za ruky a naivne veríš, že to tak ostane až do smrti.

Vysokoškolské nekonečné noci pri gitare či debatách o celom svete, keď sa z kamošov stávajú priatelia, a keď zvládneš už toho alkoholu predsa len trochu viac ako na prvej diskotéke, a pri poháriku dohliadaš na to, aby sa tá pekná prváčka náhodou nenechala odprevadiť niekým iným, a dúfaš, že ti poskytne nocľah a aj niečo viac.

Lebo presne taká je chlapčenská škola života. Od nástupu po promócie sa to všetko točí okolo báb a kamošov.

Posun času

27.03.2017

Pomaly polnoc, ale vlastne ešte len jedenásť, tie presuny času sú riadna vec. Hodinka hore, hodinka dole, rok si ju nemotorne prehadzuje ako amatérsky žonglér. Ktovie, čím to je, možno len jarná únava, ale nejakým nedopatrením som zablúdil na blog. To už je teda iný posun času, žiadna hodinka, to už sú roky, páni! Akurát včera sa mi sníval sen. Ale nie taký obyčajný, [...]

Defilé

16.01.2013

Rozbehnúť sa je vždy ťažké. Najmä na rozpadnutom bicykli do strmého kopca. Klávesnica prešmykuje, myšlienky padajú častejšie ako reťaz a na lesklej obrazovke to riadne šmýka. Dva kroky vpred a jeden späť. Tak sa teda pokúšam nájsť nejakú inšpiráciu. Hľadám v krčmách, zásuvkách, vo výstrihoch. Nikde nič. A potom mi to dôjde. Až príliš sa snažím povedať [...]

Záväzky

11.01.2013

Niekto si dáva záväzky na nový rok, niekto si ich nedáva vôbec. Ja som si dal záväzok vo štvrtok. Veď načo čakať do pondelka. Niekto chce začať hrať na harfu, niekto prestať fajčiť. Ja chcem len sem-tam niečo znova napísať. Veď načo sa to má hromadiť v hlave. Niekto záväzok dodrží, niekto sa na to po dni vykašle. Ja sám neviem ako to dopadne. Veď načo si robiť [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

preconie

..preconie revival..

Štatistiky blogu

Počet článkov: 13
Celková čítanosť: 32520x
Priemerná čítanosť článkov: 2502x

Autor blogu

Odkazy